Passa al contingut principal

La violència pot començar a partir d'un simple missatge

Les noies de 4rt parlen

L’Ajuntament de Sant Andreu cerca influencers

L’Ajuntament de Sant Andreu cercava influencers que contribuïssin a erradicar la violència masclista i la desigualtat entre dones i homes. Recollint aquesta idea, les nostres companyes de 4t, Irati Marín, Alba Cónsul, Abril Serrano, Mar Serra, Angelina Galiano i Mireia Sotillos van realitzar un petit curtmetratge on tractaven aquesta temàtica i el jurat del concurs va premiar el seu treball.

Nosaltres hem aprofitat per fer-los-hi unes preguntes.


  1. Com va sorgir la idea de fer aquesta història?

Vam estar fent recerca d’informació i veient curtmetratges abans de començar el nostre. D’allà vam agafar unes idees que sabíem que havien d’estar al vídeo i vam començar a adaptar-les a les condicions que teníem (temps, persones involucrades, etc.).


  1. Com decidiu la història? Partíeu amb alguna premissa (ajuda) o de zero?

Vam decidir unes idees clau abans de gravar i mentre la fèiem anàvem polint-la. A classe de Visual i Plàstica vam veure uns quants curtmetratges abans de començar a pensar la història. Això ens va ajudar bastant.


  1. Heu conegut algun cas de violència de gènere?

Totes de més a prop o més lluny en coneixem algun i per això ens va fer il·lusió poder fer un vídeo d’aquest tema.


  1. Com us heu repartit la feina: guió, actuació, muntatge?

El guió el vam fer entre totes ja que teníem un de pensat però vam acabar amb una altra idea. L'actuació la van fer l'Abril, la Mar, l'Alba i l'Irati. L'Angelina va ajudar-nos buscant i gravant amb la veu en off, la Cristina. La Mireia va dirigir, gravar, editar i muntar el vídeo.


  1. A quin tipus de públic voleu adreçar el vídeo?

Realment una mica a tothom ja que és un tema que traspassa totes les edats, ens agradaria ensenyar més o menys la nostra visió sobre el mateix i pensem que ha d’estar molt més present aquest tema.


  1. Pel que fa a l’edició, ha estat difícil? (canvis d’escena, muntatge, so…)

Muntar el vídeo va ser bastant fàcil. L’edició ja va ser un procés una mica més llarg perquè volíem que els colors canviessin en moments determinats i a més, volíem que tot el vídeo portés subtítols.


  1. Us va portar molt de temps tot el procés, des de l’escriptura fins a poder-lo veure?

El vídeo no va sortir com l’havíem pensat el primer dia. Vam estar un temps pensant en com fer-ho, quan gravaríem i després tenir un temps per muntar i editar.


  1. A quines plataformes heu pujat el vídeo?

Només l’hem pujat a Instagram al compte de @mireiasotillos_art.


  1. Com valoreu aquesta experiència? Esteu satisfetes amb el resultat final?

Aquesta experiència ens ha ensenyat molt a totes. Des de l’elaboració en el procés creatiu d’un vídeo fins a treballar amb un equip. Ens sembla que el resultat final el vídeo ens ha quedat bastant bé, representa el que volíem i  ens ha ajudat molt.


Mireia Alfonso, Leyre González, Mireia Navarro, Cynthia Martínez,
Julia Vitón, Laia Toribio, Rubén Cordero, Alejandro Pizzorno,

Álvaro Piñar, Oriol Lozano, Alex Navarrete

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Las Chicas Gilmore

  LAS CHICAS GILMORE (Serie estadounidense que contiene 7 temporadas. Estrenada en octubre del 2000 y el último episodio se emitió en Mayo de 2007 . Dirigida por: Amy Sherman-Palladino. )   La trama de esta serie trata sobre la vida de Lorelai Gilmore ( Lauren Graham) y su hija Rory Gilmore (Alexis Bledel). La historia se desarrolla principalmente en la ciudad ficticia de Stars Hollow. Al principio de la serie se ve como Lorelai tiene una relación distante con sus padres porque a los dieciséis años se quedó embarazada de su hija. Asi pues al pasar dieciséis años ( la actualidad ) hace un pacto con sus padres para llevar a Rory a una prestigiosa escuela de Hartford la cual facilitará el acceso de Rory a Harvard, la universidad a la que ella desde pequeña sueña con ir para estudiar Periodismo ya que su madre no pudo. Durante esta serie se tratan temas como: familia, amistad, romance, escuela o bien universidad y relaciones entre generaciones madre e hija. Por esto mismo y por ser una com

La importància de les xarxes socials als joves d’avui en dia

La im port ància d e les xar xes soci als al s joves d’avui e n dia   El ús de les xarxes socials en aquesta època s’han fet una de les cosas imprescindibles a la vida de molta gent però sobretot a la vida dels adolescents, ja que son les apps on interactuem amb amics, familiars i fins i tot amb persones desconegudes. Com totes les coses porten coses que ens afecten negativament o positivament, ja que estem en aquesta etapa on estem desarrollant la nostra personalitat. L'obsessió per aconseguir el major nombre de comentaris o likes combinada amb la innocència de molts de nosaltres fa que compartim cada vegada informació i fotos més privades, el que fa de les xarxes socials una arma perillosa. La imatge corporal també és un problema per a molts dels joves. Un estudi ha demostrat que les noies tenen el desig de canviar la seva aparença física com ara la cara, el pèl, la pell després de passar temps a les xarxes socials, el cual això posa a la persona en un estat de baixa autoestima.