Passa al contingut principal

ENERGIES RENOVABLES, una opció d’autoconsum

ENERGIES RENOVABLES, una opció d’autoconsum


Les energies renovables s’han anat obrint pas a les nostres vides. Però, sabem realment el que són? I per què són “millors” que les altres?


Les FONTS D’ENERGIES RENOVABLES són un tipus d’energia que utilitzen com a font recursos de la natura que mai s’acabaran i que no contaminen. Per això se’n diu que són inesgotables i netes, a diferència de les més utilitzades com el petroli o el gas natural, que són combustibles fòssils: contaminen i la Terra necessita milers d’anys per a generar-ne de nou. 


Encara que no t’ho creguis, tu també les pots utilitzar a casa, i per això et proposem diferents formes d’aprofitar-les tu mateix:


Energia Fotovoltaica O Solar

Aquesta és probablement la font d’energia més senzilla, eficaç i coneguda. L’únic que necessites és comprar una bateria i una placa solar (la qual has de posar a un lloc amb el màxim temps de sol al dia possible). Si les connectes amb cables, tindràs energia gratis, neta i que podràs emmagatzemar per carregar el mòbil, per exemple.


Energia Eòlica

També aquesta és una molt bona opció. encara que menys eficaç i amb més requisits. Només amb un molí de vent connectat a un petit generador (s’ha de comprar) i amb un lloc exterior amb vent (com un balcó)


“Pellets”

Una opció molt rentable econòmicament per fer foc. 

Els pellets, molt utilitzats per a estufes, són uns palets petits fets de serradures i estelles de fusta reciclada. Reutilitzes fusta prèviament utilitzada que, gràcies a tu, no es llençarà.




Biogàs

El biogàs, a part de servir com a tipus de combustible per a cotxes (utilitzen una variant, el Gas Natural Comprimit o GNC), es pot substituir pel butà, que a diferència del biogàs, és un combustible fòssil i que s’esgota, com el petroli. S’utilitza molt en estufes, cuines de gas (substituint els circuits dels fogons) i sistemes de calefacció de canonades (per parets i terres). 





Oriol Lozano Fuster

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Las Chicas Gilmore

  LAS CHICAS GILMORE (Serie estadounidense que contiene 7 temporadas. Estrenada en octubre del 2000 y el último episodio se emitió en Mayo de 2007 . Dirigida por: Amy Sherman-Palladino. )   La trama de esta serie trata sobre la vida de Lorelai Gilmore ( Lauren Graham) y su hija Rory Gilmore (Alexis Bledel). La historia se desarrolla principalmente en la ciudad ficticia de Stars Hollow. Al principio de la serie se ve como Lorelai tiene una relación distante con sus padres porque a los dieciséis años se quedó embarazada de su hija. Asi pues al pasar dieciséis años ( la actualidad ) hace un pacto con sus padres para llevar a Rory a una prestigiosa escuela de Hartford la cual facilitará el acceso de Rory a Harvard, la universidad a la que ella desde pequeña sueña con ir para estudiar Periodismo ya que su madre no pudo. Durante esta serie se tratan temas como: familia, amistad, romance, escuela o bien universidad y relaciones entre generaciones madre e hija. Por esto mismo y por ser una com

La importància de les xarxes socials als joves d’avui en dia

La im port ància d e les xar xes soci als al s joves d’avui e n dia   El ús de les xarxes socials en aquesta època s’han fet una de les cosas imprescindibles a la vida de molta gent però sobretot a la vida dels adolescents, ja que son les apps on interactuem amb amics, familiars i fins i tot amb persones desconegudes. Com totes les coses porten coses que ens afecten negativament o positivament, ja que estem en aquesta etapa on estem desarrollant la nostra personalitat. L'obsessió per aconseguir el major nombre de comentaris o likes combinada amb la innocència de molts de nosaltres fa que compartim cada vegada informació i fotos més privades, el que fa de les xarxes socials una arma perillosa. La imatge corporal també és un problema per a molts dels joves. Un estudi ha demostrat que les noies tenen el desig de canviar la seva aparença física com ara la cara, el pèl, la pell després de passar temps a les xarxes socials, el cual això posa a la persona en un estat de baixa autoestima.